پیاده‌سازی نقشه راه تحول فناوری اطلاعات در بانک، اولویت ناواکو است

هوشنگ بشارتیان، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ناواکو: پیاده‌سازی نقشه راه تحول فناوری اطلاعات در بانک، اولویت ناواکو است

مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات در ابتدای سخنان خود در خصوص مشکلات و دغدغه‌های سیستم‌های موجود در بانک به‌ویژه در بخش سیستم‌های موجود در شعب گفت: به‌منظور تسریع در روند رفع این مشکلات و همچنین حرکت در مسیر اجرای فناوری‌های نوین در حوزه بانکداری در بانک مسکن، نقشه راه تحول فناوری اطلاعات تهیه و به تایید مدیران ارشد بانک رسیده است.

هوشنگ بشارتیان با اشاره به اهمیت اجرای این نقشه راه گفت: تغییرات محیطی روز افزون در حوزه فناوری باعث شده تا بیش‌ازپیش به اهمیت اجرای این طرح در بانک اذعان شده و در واقع باید به سمتی حرکت کنیم که اکوسیستم بانک تغییریافته و بیشترین تکیه در حوزه توسعه محصولات جدید براساس فناوری اطلاعات تعریف شده و شکل ‌گیرد.

وی ادامه داد: پیاده‌سازی نقشه راه تحول فناوری اطلاعات در بانک مسکن به شرکت ناواکو سپرده ‌شده است براین اساس در این شرکت ضمن انجام فعالیت‌های سنتی در قالب تولید نرم‌افزار، حمایت و پشتیبانی در بخش پوزها و … و تسریع در عبور از این وظایف سنتی، مقرر شده تا براساس چشم‌انداز تهیه‌شده به سمت بانکداری دیجیتال حرکت کنیم.

 مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ناواکو تاکید کرد: ما سعی می‌کنیم در ناواکو در کنار محصولات موروثی و سنتی بانک محصولات جدیدی با استفاده از فناوری‌های جدید توسعه دهیم تا با جریان سازی درآمدی جدید برای بانک مسکن مسیرهای جدیدی برای کسب منابع جدید برای بانک فراهم کنیم.

وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده در ناواکو برای تسریع در روند اجرای نقشه راه تحول فناوری اطلاعات در بانک مسکن گفت: اقدامات قانونی بسیار مناسبی برای حمایت در راستای تسریع در اجرای این نقشه در بانک انجام‌شده که ازجمله آن می‌توان به استخدام نیروی‌های خبره جدید، بازگشت نیروی‌های قدیمی متخصص به شرکت اشاره کرد.

بشارتیان درخصوص نمونه پروژه‌ها و برنامه‌های طرح تحول فناوری اطلاعات در بانک مسکن گفت: ازجمله این طرح‌ها به توسعه بانکداری دیجیتال باید اشاره کرد که این پروژه تعریف‌شده، خروجی‌های آن حاصل‌شده ولی پیاده‌سازی آن به منابع مالی بسیاری نیازمند است و همچنین حداقل چهار تا پنج سال نیز زمان اجرای آن خواهد بود.

وی تصریح کرد: طرح جامع فناوری اطلاعات از دیگر طرح‌های نقشه راه تحول فناوری اطلاعات در بانک مسکن است که در قالب این طرح بررسی می‌شود شعب چه سیستم‌هایی را لازم داشته و چه سیستم‌هایی باید جمع‌آوری شود که تحقق این مهم نیازمند بررسی و شناسایی مجدد عملکردی سیستم شعب است و در حال حاضر در قالب طرح کر سیستم این اقدام در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ناواکو با تاکید بر اهمیت موضوع نظام توسعه محصول در بانک مسکن گفت: این موضوع تا اندازه‌ای اهمیت دارد که هر هفته با حضور مدیران ارشد و همچنین مدیرعامل محترم بانک جلسه‌ای برگزار شده و در پی برگزاری این جلسات مقرر شده تا یک معاونت جدید برای توسعه محصول در نظر گرفته شود.

مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ناواکو ادامه داد: این معاونت در واقع بازوی اصلی ما خواهد بود تا بتوانیم محصولات فناوری محور در ساختار اصلی بانک خلق کنیم تا بخشی از کمبود در منابع با شکل‌گیری این محصولات جدید رفع شود.

وی تصریح کرد: طرح تحول شعب نیز در طرح نقشه راه تحول فناوری اطلاعات در دستور کار قرار دارد و در واقع در بانک مسکن کلید خورده است. باید تاکید کرد قرار نیست شعب سنتی جمع‌آوری‌شده بلکه مقرر است شعب با فناوری‌های جدید و هوش مصنوعی به بانک اضافه شود. در این خصوص طراحی‌های اولیه انجام‌شده و در آینده به‌صورت پایلوت انجام خواهد شد.

بشارتیان تصریح کرد: بحث استاندارسازی و بحث استقرار نظام استاندارد مدیریت امنیت ازجمله پروژه‌های با اهمیت اما هزینه‌بر در نقشه راه تحول فناوری اطلاعات در بانک مسکن هستند و نبود یک نظام مدون برای کنترل و مدیریت این پروژه‌ها یکی از مشکلات عدم موفقیت در اجرا و بعضا شکست آن است.

مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ناواکو عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های نقشه راه تحول فناوری اطلاعات در بانک مسکن پروژه‌ «کر سیستم» است که مقرر است در بانک این پروژه طی یک برنامه سه مرحله‌ای اجرا شود.

بشارتیان ادامه داد: در فاز اول که نامش را اقدامات اورژانسی گذاشته‌ایم تا یک سال که از بهمن مال سال گذشته شروع شده ما بایستی مشکلات سیستم فعلی را توسط شرکت‌های مختلفی که آن‌ها را نوشته‌اند رفع و سیستم را بهبود دهیم.

وی درخصوص اقدامات اورژانسی در فاز اول اجرای کر سیستم در بانک مسکن گفت: درخصوص برخی دستاوردهای اقدامات اورژانسی در بخش سپرده‌های بانک باید گفت پیمانکار این حوزه در حال انجام کار است و امیدواریم بهبود و تکمیل سیستم سپرده متمرکز موجود (جمع‌آوری عمده سیستم نوین) تا شهریور ۱۴۰۴ انجام شود و در بخش ساب سیستم‌های آن ازجمله بهبود زیر سیستم مدیریت چک، بهبود زیر سیستم چکاوک، بهبود زیر سیستم چکاوک، بهبود فرایند‌های مدیریت تمبر مالیاتی، بهبود زیر سیستم اوراق مشارکت (سیما) و بهبود زیر سیستم مدیریت صندوق و خزانه شعب نیز بخش عمده‌ای از کد نویسی انجام‌شده است.

بشارتیان افزود: درخصوص برخی دستاوردهای اقدامات اورژانسی در بخش تسهیلات می‌توان به بهبود و تکمیل سیستم سپرده تسهیلات (تا شهریور ۱۴۰۴) با راه‌اندازی عقود قرض‌الحسنه، مرابحه، جعاله و فروش اقساطی اشاره کرد. راه‌اندازی اعتبار اسنادی ریالی در کنار این عقود تا شهریور ۱۴۰۴ نیز انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات ناواکو تصریح کرد: پس از فاز اول در فاز دوم که همزمان شروع شده و حدودا ۱۸ ماه طول خواهد کشید این سیستم تکه تکه با یک سیستم واحد و یکپارچه جدید جایگزین شده و آن را به مدت یکسال اجرا می‌کنیم تا مانع بازار توسعه محصول نشود و شعب اذیت نشوند. در این فاز تیم مطالعاتی کارهای خود را انجام‌ داده و گزارش‌های آن به مدیران ارشد ارایه خواهد شد.

وی ادامه داد: همزمان با این اقدامات برای اینکه بانک مسکن دارای اکوسیستم بنیادی شود فاز سوم یعنی داشتن اکوسیستم بنیادی و اساسی با مدت زمان ۵ سال را تنظیم کرده‌ایم. این مدت زمان زیاد نیست و در بانک‌های دیگر زمان بیشتر است چرا که پروژه کر سیستم پروژه‌ای سخت است بخصوص در حوزه تسهیلات فناوری اطلاعات که نیازمند زمان است.

بشارتیان ادامه داد: فاز سه هم استارت خورده است در این مرحله با دو مجموعه فعال در فرآیند پیاده‌سازی کر سیستم مذاکره کردیم که ضمن اعلام آمادگی، موافقت اولیه را نیز ارایه داده‌اند. یکی دیگر از این دو مجموعه از بانک‌هاست که دارای کر سیستم پیشرفته است و یکی هم یکی از شرکت‌هاست حاضر شده با ما در فاز سه شریک شود.

وی با اشاره به اهمیت تغییر ساختار ناواکو باتوجه به شرایط کاری گفت: ساختار ناواکو به‌صورت هلدینگ اداره خواهد شد قوانین و مقررات آن در چارچوب بانک تدوین شده تا به تدریج شرکت‌هایی ازجمله شرکت تولید نرم‌افزار، شرکت مادر برای هدایت راهبردی شرکت‌ها، شرکت پشتیبانی، شرکت پرداخت، شرکت زیر ساخت و شرکت مشاوره سیستم به شرکت ناواکو اضافه شود.

شرکت فناوری اطلاعات ناواکو با تاکید بر اهمیت مشارکت همه کارکنان در اجرای سیاست‌های حوزه فناوری گفت: در پایان همه ما تلاش خواهیم کرد در ارتباط بیشتری که با امور شعب و استان‌ها خواهیم داشت نیازها را بهتر درک کنیم و در طراحی سیستم‌ها از نقطه نظرات و پیشنهادهای آن استفاده کنیم.

منبع: نشریه خبری، آموزشی و داخلی بانک مسکن شماره ۹۳۶ | اردیبهشت ۱۴۰۴

آدرس: تهران، سعادت آباد، میدان کاج، سرو شرقی، نبش علامه، پلاک۵۰

کد پستی: ۱۹۹۷۹۹۸۸۴۵

تلفن: 43396000-021

ایمیل: info@navaco.ir